søndag 4. oktober 2009

Muring av peis


Nå har tiden kommet for muring av peisen. Det har vært en lang prosess for å få inn tilbud på muring av peisen. Vi har forespurt flere murere om pris og det varierte stort. Det viste seg at de lokale murerne var billigst.
Mureren som vi valgte setter i gang uke 42 slik at den vil bli ferdig til overtagelse av hytta.
Vi har kjøpt en Dovre peisinnsats 2300CB. De hadde 15% på Dovre innsatser hos Henriksen Peisforum i Oslo denne måneden, så det passet bra. Vi valgte Dovre da den har litt "røff" overflate som passer bra til skifer. 2300CB er den største innsatsen som har store vinduer og passer bra inn i stort rom som stua og kjøkkenet blir.
Hele peisveggen skal kles med skifer. Vi har valgt å bruke Ottaskifer med ca.20% rust og resten sort. Jeg har ringt litt rundt og funnet ut at Sigvartsen Steinindustri på Grorud er billigst på Ottaskifer.
Her ser dere bilde av Ottaskifer med litt rust.
Dette er hvordan det ferdige resultatet skal se ut. Det er også felt inn en trestokk. Til høyre for peisen vil det bli plass til ved, tv, stereo o.l.

Pipa som standard fra Familiehytta er satt i stua er nå flyttet ut i gangen, slik at det blir plass til peisen. Den vil da spise litt av plassen til toalettet oppe, men det går bra:-)


3 kommentarer:

 1. Hei!

  Kan du sende meg en e-post til s-roald@online.no?

  Skulle hatt direkte kontakt.


  Synnøve (FN49)

  SvarSlett
 2. Er denne peisestuen fra denne hytta?

  SvarSlett
 3. Hei!
  Vi vurderer også familiehytta, og ser på disse 2 bildene fra peisestua. Er det fra familehytta, eller bilde fra annen hytte?

  Ser veldig fin ut!

  SvarSlett